Стратегическият документ на Община Пловдив  - План за устойчива градска

...
Стратегическият документ на Община Пловдив  - План за устойчива градска
Коментари Харесай

В търсене на 1,2 млрд. лева, за да се оправи транспорта и мобилността в Пловдив

Стратегическият документ на Община Пловдив  - План за устойчива градска подвижност, ще бъде гласуван на сесия на Общинския  съвет.  Планът бе направен още предходната година, само че този миг по този начин и не влезе за гласоподаване в локалния парламент. Той обгръща настоящите проблеми на всички типове превоз в града, както и опциите за разрешаването им през идващите 10 години.  Планът е направен от обединяването сред „ ДНД-Консулт ” и „ Институт за транспортни проучвания ”, като е коствал 372 000 лв. на Община Пловдив.
Прочетете още
Той е разграничен на два стадия – кратковременен до 2026 година, както и дълготраен – до 2032 година. 

В плана влиза осъществяване на инфраструктурни планове, подобряването на градския превоз, построяването на градска железница, велоалеи и други. Всички планове, които Пловдив би трябвало да извърши, с цел да реализира проекта са над 100, а общата им стойност възлиза на колосалните 1 237 000 000 лв..

С приемането му Община Пловдив може да кандидатства за европейско финансиране за всяка една от ограниченията – от нови улици и булеварди, до закупуването на електроавтобуси.

Идеята на проекта за устойчива градска подвижност  е да удовлетворят потребностите от напредване на хората и бизнеса в градовете и тяхната функционална територия за по-добро качество на живот.

Първата стратегическа цел е превръщането на Пловдив в зелен град, че повишение на екологичността на автомобилния парк, въвеждането на споделени пространства с пешеходци, коли и велосипедисти, както и въвеждането зони с ниски излъчвания.

Вторият момент  е надграждане на системата за интелигентно ръководство на публични превоз и  трафика в Пловдив.

Също по този начин построяването на съвременни и добре функциониращи системи за публичен превоз за устойчива и безвредна градска подвижност.  Изграждане на велоалеи, възстановяване на настилките на улици, тротоари и велоаолеи. 

На четвърто място е създаване на по-добра инфраструктура от регионалния център до близките  обитаеми места, стопански зони и извеждането на директния трафик от града.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР